Ser du samma stjärnor ikväll, ser du samma himlar som mig?

2 fab 4 you
Bla. H&M / Weekday / Yesstyle
 
Idag kan man se den blåa färgen på himlen och sålen lyser faktiskt för ovanlighetens skull. Så himla härligt! Det enda som fattas är att snön försvinner och temperaturen stiger så kan man ju gå runt i kläderna i kollaget ovan.
 
Tyvärr så kommer jag inte gå ut i det fina vädret eftersom jag är fast här inne i mitt berg av läxor. Hur kan man efter inte ens tre veckor in i terminen har så himla mycket att göra i skolan? Jag förstår ingenting. Jobbigt är det i alla fall. 
 
Hoppas ni får en roligare söndag än jag!♥

Hur jag sätter ihop outfits

För ganska längesen fick jag en fråga om hur jag sätter ihop en bra outfit så jag hade tänkt att svara på den i ett inlägg nu. (Och förresten, tack för att du tycker om mina outfits, blev jätteglad för frågan!) Here we go:
 
Basplagg
Mitt tips till att börja med är att ha en garderob med olika simpla basplagg. Basplaggen är grunden i garderoben och sen byggs garderoben upp med annat som man gillar. Men basplaggen är alltså en start. Jag gillar svart eftersom det går att matcha med allt så därför är nästan alla basplagg i min garderob svarta. Men såklart går vilken färg som helst bra så länge kläderna är basic. Grejen med basplagg är att man ska fylla ut sina outfits med dem och därför rekomenderar jag att basplaggen är i den färgen som man känner att man alltid kan använda till sina kläder. Såna där typiska bra basplagg är i alla fall tex en kjol, t-shirt, jeans, strumpbyxor och kofta.
 
Utgå från ett plagg
När jag sedan ska sätta ihop en outfit så utgår jag alltid från ett plagg och bygger sedan upp outfiten med kläder kring detta plagg. För mig brukar grundplagget oftast vara det med mest färg och mönster, alltså det plagg som utmärker sig mest. Är grundplagget en t-shirt kanske den är randig eller glittrar, är det en kjol kan den vara en midjekjol eller ha någon speciell färg, är det strumpbyxor kanske de är blommigt mönstrade eller färgade, etc.
 
Smycken och accessoarer
Jag själv älskar alla typer av smycken och accessoarer och har därför nästan alltid halsband, örhängen, hattar osv på mig. En fin accessoar livar alltid upp och kan lyfta en annars tråkig basic outfit till något unikt och fint. Så om man tycker att outfiten ser "vanlig" och tråkig ut så kan man testa att lägga till ett smycke eller liknande och se om den blir lite roligare. Alla gillar dock inte smycken men då kanske mössor, väskor, sjalar/halsdukar kan passa bra.
 
Matcha
Att matcha kan också vara en bra grej. Det är dock svårt att säga hur folk ska matcha eftersom vissa stilar kräver mycket matching medan andra nästan inte kräver någon alls. Jag brukar se om plaggen "klingar" med varandra när jag väljer outfit, alltså om de färg-, mönster- och materialmässigt ser bra ut tillsammans. Mina outfits har ofta inte fler än två-tre färger eftersom jag annars tycker att det ser för spretigt och ostrukturerat ut (iaf när det gäller mina egna kläder). Ofta kör jag på basic kläder med ett speciellt (typ glittrigt/färgat/mönstrat) plagg och sedan accessoarer i samma färger. Men som sagt, det är väldigt induviduellt med hur man väljer att matcha.
 
Inspiration
Att få ihop bra outfits kan vara sjukt svårt och ibland funkar det liksom inte hur mycket man än försöker, det blir aldrig så som man vill och man hittar inte sin stil. Jag brukar därför kolla på inspiration och titta på hur andra klär sig. Att härma andra är en jättebra grej för att kunna hitta det man själv gillar att ha på sig. Så kolla på hur de klär sig samt vilka typer av plagg och färger de använder sig av. Då kan man nämligen helst plötsligt se stilkombinationer som man inte alls skulle tänkt på men som är hur fina som helst. Det är absolut inte fult att härma folk, tro mig, alla tar inspiration från varandra och blandar ihop det till sina egna stilar. Gå in på polyvoretumblr, instagram och bloggar för att inspireras.
 
När man shoppar
När man är ute och shoppar så blir det lätt att det man får med sig hem inte alls passar in i garderoben och så använder man aldrig plagget och man vet inte hur man tänkte när man stod där i provrummet på affären. För att undvika detta brukar jag när jag shoppar tänka på vad jag har för plagg hemma och om det jag vill köpa passar till mina kläder. Jag brukar ställa mig själv frågor som "Har jag några byxor eller kjolar som jag kan ha ihop med denna?", "Kan jag matcha färgen med något?" osv. Jag brukar även tänka på vad för typ av plagg som jag gillar (typ magtröjor, midjekjolar, tajta jeans, glittriga grejer) och sedan leta efter sånna typer av plagg eftersom jag vet att de då passar in med resten av garderoben.
 
Inga regler
Det viktigaste är ändå att tänka på hur man själv vill se ut och inte följa en massa regler till punkt och pricka. Hur man får ihop outfits är som att laga mat, man får testa sig fram och se vad man gillar och så. 
 
Jag hoppas att ni fick lite tips kring hur man kan tänka när man gör outfits och att det kanske blir lite lättare nu. Men som sagt, det är bara så här jag gör och jag är inte precis nån fashion-queen ;)
 
Ha en fin dag!♥

Olika pärlor

Hejhej! Jag antar att du menar pärlorna som jag gjorde de armbanden av som jag visade i till exempel detta inlägg ↓
 
De pärlorna är mina favoritpärlor i hela världen. Jag tycker att de är så himla fabulösa! De stora stjärnpärlorna (+ de hjärtformade) har jag köpt på Refuse To Be Usual på Ebay, de små stjärnorna är från nån random affär som sålde på en symässa jag var på för ett tag sedan och bokstavspärlorna är från Panduro :)
 
Ha en fortsatt fin dag!♥

Jag skulle kunna dö nu med kinden mot din hals

Igår kom videon till Veronica Maggios låt Hela huset som hon sjunger tillsammans med Håkan Hellström. Låten är underbar (fast det visste vi ju redan) och videon är såklart superfin. De båda är så himla duktiga och fina så en låt + video med de tillsammans är ju bara magiskt och kan inte bli fel!
 
Jag och några kompisar ska förövrigt se Veronica på Hovet den första februari, så det blir ju bästa starten på en ny månad. Jag är galet pepp och längtar väldigt mycket för jag har aldrig sett henne live förut. Men jag känner redan på mig att det kommer bli sjukt bra! 
 
 
Vad tycker ni om låten och videon?♥

Så väldigt trött

Kjol, Urban Outfitters / Tröja, Monki / Strumpbyxor, Kappahl / Halsband, Glitter, Handgjort
 
Idag har jag mest varit väldigt trött och jag skulle helst vilja sova precis just nu. Fast det kan jag tyvärr inte göra för jag måste in till stan och köpa presenter samt gå på scoutmöte. Svårt liv, eller hur? Aja, det är i alla fall ett tag kvar innan jag ska iväg så jag hade tänkt att spendera den restrerande tiden framför TV-serier med en kopp varm choklad och ha det lite nice så där.
 
Hur har er dag varit?♥

Ge mig vår

I hate everything
Bla. Etsy / Monki
 
Snön kom för några dagar sedan och visst kan den vara mysig, men alltså helt ärligt så är jag redan trött på den. Det känns som om den har legat där hur länge som helst och nu vill jag bara ha vår vår vår. Det vore så himla nice med lite sol och att kunna gå runt i jeansjacka, solglasögon, fina skor och söta kjolar och slippa tjocka vinterjackan, kängor och vantar. Så på grund av detta gjorde jag en liten drömmande våroutfit i hopp om bättre dagar.
 
Vad tycker ni om snön?♥

Nytt från Rockhouse

Jag beställde lite grejer från Rockhouse för ett tag sen och igår låg paketet i min brevlåda. Det som jag köpte var en Håkan Hellström sweatshirt och tygkasse samt en Broder Daniel pin. Jag har velat ha den tröjan hur länge som helst så när jag fick pengar i julklapp visste jag ganska snabbt vad de skulle användas till c:
 
Ha en fortsatt trevlig lördag!♥

En så kallad utmaning

Jag blev utmanad av Lina att göra denna utmaning. Utmaningen verkar förövrigt ha en crush på talet 11 för allt handlar bara om elvor. Nu drar vi igång festen, yes!
 
Utmaningen
- Berätta 11 saker om dig själv
- Svara på 11 frågor som de du har fått utmaningen av ställt
- Man ska själv hitta på 11 frågor som den man utmanar ska svara på
- Välj 11 bloggar som har under 200 läsare per dag
- Berätta vem du har utmanat
- Man får inte utmana den man fått utmaningen av
 
11 saker om mig själv
1. Jag ska snart söka in till de gymnasium jag vill börja på och eftersom jag vill gå estetisk bild och form ska jag göra intagningsprov. Jag är sjukt spänd, förväntansfull och nervös men jag har tills i slutet av Mars på mig att göra klart de tre bilderna som ska lämnas in så det ska nog gå bra.
 
2. Min naturliga hårfärg är råttbrunt (yey fast nej) men jag har inte haft den sedan hösten -09 när jag börjde färga håret.
 
3. Jag är feminist och tycker att alla som inte är det bör fundera ett slag. Feminism handlar om jämställdhet, bryta genusnormen, ja men att man ska se män och kvinnor som jämlika. Inget annat. Att inte vara feminist betyder att man tycker att män och kvinnor ska behandlas olika just för att de har olika kön. Självklart får man ju tycka som man vill, vi har ju yttrandefrihet men jag blir i alla fall uppriktigt arg på att jag särbehandlas för att jag råkar vara en tjej, att vi lever i ett mansdominerat samhälle där män alltid är liiite bättre är kvinnor och att någon annan tror att den har rätten att bestämma hurvida jag ska sminka eller raka mig. Att krossa patriarkatet tycker jag är en bra grej.
 
4. Jag målar alltid mina naglar svarta. Ibland har jag glitternagellack över men annars så går jag konstant runt med svarta naglar. Jag är så himla svart och svår, eller hur? ;)
 
5. När jag var liten ville jag bli meteorolog eftersom jag då skulle kunna veta hur vädret skulle bli innan resten av mina vänner visste det. På så sätt trodde jag att jag skulle ha makt över dem och kunna pressa dem på information i utbyte mot att jag sa hur vädret skulle bli om två dagar. Nej nej, jag var inte alls konstig som barn.
 
6. Jag har varit vegetarian sen sjunde januari 2013, över ett år alltså. Det fungerar jättebra och det är inte alls en "börda" som vissa verkar tro. Visst, jag gillar kött väldigt mycket men jag väljer ändå att inte äta det eftersom det är miljövänligare och så vill jag inte stödja den hemska köttindustrin som finns bakom skinkbiten på mackan eller kycklingen i grytan.
 
7. Mina favoritämnen i skolan är samhällskunskap, historia, bild och musik.
 
8. Mina stortånaglar är ovanligt långa och som gjorda av stål. De skär sig igenom alla mina strumpor, strumpbxyor och skor (ok, inte mina dr martens men resten!). Jag har aldrig mött någon förutom min farmor som har såna killer-tår så jag antar att det går i släkten, jag och hon mot världen!
 
9. Jag spenderar större delen av min vakna tid med att titta på tv-serier. Mina favoritserier är Doctor Who, Sherlock, Supernatural och Glee men jag kollar även på bland annat American Horror Story, Skins, Pretty Little Liars, The Big Bang Theory, New Girl och How I Met Your Mother.
 
10. Den stad som jag tycker om mest i världen är New York. Den staden är helt fantastisk och jag var helt lyrisk när jag gick där bland skyskraporna och de gula taxibilarna när jag besökte den för fyra år sedan. Det var den enda gången i hela mitt liv som jag har varit där men jag ska absolut dit igen någon dag.
 
11. Mitt favoritband är My Chemical Romance. De betyder mest i hela världen för mig och de finns alltid där för mig när jag behöver dem.
 
11 frågor som Lina har ställt
1. Är det något du ser extra fram emot i år?
Jag ska gå på massa konserter. Jag har biljetter till Veronica Maggio, You Me At Six, Håkan Hellström och jag ska så snart som möjligt även köpa biljett till Bråvalla. Det kommer bli grymt!
 
2. Har du några husdjur?
Nej, inga alls faktiskt, möjligen lite kvalster i min säng eller dammråttor bakom den. Jag hade dock några guldfiskar när jag var liten. Fast de åt upp sina fiskägg och så dog fiskarna en efter en, lite småtragiskt kanske.
 
3. Vår eller höst?
Vår såklart! Hösten kan ju vara nice och jag fyller även år i November, men våren är tusen gånger bättre. Det blir ljusare för varje dag som går, solen skiner, snön smälter, blommor slår ut, i och med att det blir varmare kan man klä sig snyggare (jeansjacka, solglasögon, kjol, tights, converse/creepers osv) + att det inte är långt till att sommarlovet börjar och hur bra är inte det?
 
4. Har du någon favoritfrukt? I såna fall vilken?
Jag älskar den mesta frukten och favoriterna är mango, banan, passionsfrukt, hallon och jordgubbar.
 
5. Färska jordgubbar eller färska hallon?
Nej vad svår fråga men det blir nog jordgubbar. Så galet gott!
 
6. Vilken månad fyller du år i?
November. En ganska tråkig månad egentligen så det är nog det ända som gör November värt.
 
7. Vad brukar du lyssna på för slags musik?
Mest alternativ rock, pop punk, post-hardcore och så lite pop också. Några exempel på band är My Chemical Romance, Paramore, Bring Me The Horizon, Green Day, All Time Low, You Me At six, Sleeping With Sirens, Fall Out Boy, Pierce The Veil, Broder Daniel och Håkan Hellström.
 
8. Favoritfärg?
Svart, pastellila, marinblå, vinröd och såna som glittrar.
 
9. Morgon- eller kvällsmänniska?
Kväll! Allt bra händer ju på natten: man kan äta goda nattmackor med tex banan, sylt, jordnötssmör eller philadelphia ost på, man kan se på TV-serier, filosofera om livet, vara inne på tumblr osv. Bästa tiden på dygnet.
 
10. Vad vill du helst göra just nu?
Att vara på en Håkan konsert skulle ju vara rätt så nice.
 
11. Har du något drömyrke?
Inte direkt men jag vill jobba med något som påverkar människor och/eller samhället. Jag är intresserad av orättvisor i samhället, jämställdhet och gillar att hjälpa folk. Så någon blandning av det. Kanske journalist eller något sånt, det verkar kul.
 
Mina 11 frågor
1. Vilken är den bästa textraden som skrivits i musikvärldens historia?
2. Om du fick chansen att äta middag med tre människor (levande eller döda), vilka tre skulle du välja då? (Tex. musiker, skådespelare, idrottsmänniskor, forskare, you name it!)
3. Vilken färg beskriver bäst din personlighet?
4. Vilken är din genom tiderna absoluta favoritfilm? Du vet en sån som man kan alla repliker i och som man drar massa paralleller till hela tiden utan att någon annan riktigt förstår vad man pratar om.
5. Tycker du att julen eller påsken är den bästa högtiden?
6. Vilken är din favoritkroppsdel på din egna kropp?
7. Om du skulle få ett barn i framtiden och du måste välja att barnets namn antingen skulle vara Ann-Fredrik eller Sven-Gudrun, vilket namn skulle du välja då?
8. Vilken är den finaste komplimangen du någonsin fått?
9. Skulle du helst vilja kyssa en gädda eller en valross?
10. Vilken är den äckligaste maträtten? Alltså en sådan maträtt som man inte ens kan äta lite av för att vara artig utan som man helst bara vill springa ifrån.
11. Hur tror du att ditt liv ser ut om tolv och ett halvt år?
 
Jag vet inte vilka 11 personer som jag ska välja så jag utmanar istället alla som tycker att mango är godare än kiwi (skriv gärna om ni gör utmaningen, jag vill ju veta vad ni svarat på mina frågor)♥
 

Nu kör vi!

Jag köpte lite nya träningskläder för nån vecka sen för sånt behöver man ju när man tränar. För tro det eller ej, men jag har kommit igång med träning igen. I höstas försökte jag ju springa regelbundet och så men det blev inte riktigt som jag tänkt mig med det. Men nu ska jag klara det här. Jag har nämligen en liten vision om att leva lite hälsosammare och träna så där lagom många gånger i veckan. Alla säger ju att det är bra för både den fysiska och mentala hälsan så det är väl på tiden att jag börjar.
 
Självklart gör jag bara detta för att göra min kropp stark & bra och jag tänker absolut inte sluta äta kakor/bröd/pasta/whatever och enbart köra på strikt übernyttig mat för att jag "måste äta kalorisnålt och nyttigt", sånt är bullshit enligt mig. Vårat samhälle är fullt av så himla många olika dieter och andra tillvägagångssätt för viktnedgång. Jag blir så förbannad på alltihop. Det är klart att man ska äta hälsosamt men jag tänker att man ska leva på ett sätt som gör att man mår bra. Inte bara äta onyttigt men inte heller bara nyttigt, utan att man har någon typ av balans mellan dem. Jag tränar, äter bra mat, fikar om jag vill och gör vad tycker känns bäst. Riots not diets, kom ihåg det!
 
Och sen, bli inte lurade av att det råkar vara i början i Januari som jag börjar träna. Det här är inte ett nyårslöfte eller något "New year, new you"-snack utan jag har tänkt på detta ett tag och förra veckan drog jag igång. Vi får dock se hur länge jag pallar träna flera gånger i veckan sen när skolan och allt plugg drar igång på riktigt. Men jag hoppas ändå att det här kommer att fungera. Jag får helt enkelt se till att det fungerar, det kan ju ingen annan göra åt mig. Åh, det är så jobbigt att ha eget ansvar hela tiden, tycker inte ni också det? </3
 
Ha det fint!♥

Ny foundation

Jag har inte användat foundation så mycket tidigare men för ett tag sen så kände jag att jag ville börja göra det och därför började jag att titta efter lite olika sorter och så. Det finns ju så väldigt många olika varianter och märken och det är ju egentligen inte jättestor skillnad mellan dem, så vilken ska man välja? Jag fick lite beslutsångest men bestämde mig till slut för att köpa denna från Maybelline.
 
Jag tycker att den funkar superbra och jag gillar den väldigt mycket. Det är den näst ljusaste nyansen, för så blek är jag. Jag köpte den på Kicks så när jag ändå var där inne så passade jag även på att köpa en ögonskuggsborste för sånt är ju också bra att ha.
 
Ha en fortsatt fin dag!♥

Du är drömmarna jag drömmer ibland

Deathly hallows
Monki / Creepers / Etsy
 
Jag vill så väldigt gärna ha ett par svarta creepers. Jag har redan ett par vita som är helt fantastiska men min skosamling skulle vara helt perfekt med ett par svarta med. Det som dock är jobbigt med creepers är att platån gör att jag blir så galet lång. Jag är redan 175 cm så en sula på 3-5 cm gör mig till en jätte </3 Fast i och för sig, man får ju offra sig för konsten eller hur? ;)
 
Finns det några skor som ni också verkligen vill ha så där supermycket?♥

Nyårsafton 2013

Idag är det den fjärde dagen av 2014 och jag kom precis på att jag inte har berättat om min nyårsafton så jag kände att det kanske är på tiden att jag gör det. 
 
Jag firade in det nya året med en sjurätters middag tillsammans med min familj, två familjevänner och Anna. Det var mycket trevligt och efter all mat var jag i matkoma i flera timmar (kanske till och med dagar) och ville inte ens se på något som var ätbart. Men det var värt matkoman för allt var sjukt gott! :D
 
Vi åt mycket fisk eftersom jag är en sån där dum vegetarian som äter fisk (för att jag måste). Jag tycker dock att vi borde ätit mer mat som var helt vegetarisk, men aja jag ska inte klaga för allt smakade ju väldigt bra ändå. Efterrätten var klart bäst eftersom det var en passionsfruktsufflé c:
 
Vi hade inga fyrverkerier utan tände istället på nödbloss som man har på båtar när man behöver räddas. Dessa ska man såklart inte använda när man inte är i nöd på havet men våra hade passerat sina utgångsdatum och behövde därför användas.
 
Vi hade även sånna här tjusiga lyktor som svävar uppe i skyn. En fastnade dock i en tall på vår tomt men den slocknade innan trädet började brinna så det var väldigt tur. Det hade ju blivit väldigt olyckligt med ett brinnande träd så det var skönt att vi slapp det.
 
Hur firade ni er nyårsafton?♥

Outfits 2013 September - December

Nu kommer sista delen av tillbakablickarna av 2013, dvs hur jag såg ut mellan September och December.
 
September
En dag var jag Hit Girl och anledningen till detta var för att vi hade spexklassfoto med superhjälte tema. Temat var min idé och det hade varit jättekul om alla hade klätt ut sig och om fotografen låtit mig stå upp istället för att tvinga mig att sitta ned på golvet. Men men, det var ett bra tema även om inte alla förstod det.
 
En annan dag var jag zombie och anledningen till att jag kände för att vara levande död ett slag var för att jag var med i Zombie walk. Det var betydligt roligare än det misslyckade spexfotot.
 
När jag inte var utklädd såg jag till exempel ut lite så här och gick runt med låga docs på fötterna. Jag köpte nämligen mina låga dr martens i September och det var nog det bästa beslut jag någonsin tagit. Jag kommer älska dessa skor när jorden gått under. På riktigt alltså, de och jag forever.
 
I slutet av månaden färgade jag håret rosa och orange och posade galet på mitt rum.
 
Oktober
Köpte jeansen och skjortan med katter på och gick runt lite så här. Jag var (ok, är fortfarande) väldigt awkward framför kameran, liksom vad är grejen med de smått flygande armarna och sneda huvudet?
 
En kväll när jag hade tråkigt vågade jag håret. Jag kände mig lite som en ängel och drömmde små hemliga drömmar om att alltid ha sånt hår.
 
Jag gick även till optikern och fixade nya glasögon. Är så sjukt nöjd med dessa bågar och tycker tusen gånger bättre om mina nya glasögon än de gamla.
 
November
I början av November färgade jag håret i en röd som lite senare förvandlades till rosa. Jag träffade även Superman på Gamex, jag körde på jeansjacka och han på sin Man of steel outfit.
 
Fyllde 15 år och fick min favoritmagtröja i present. Har använt den tusen gånger och tycker väldigt mycket om den.
 
Köpte världens mysigaste sammetsleggings som jag älskar av hela mitt hjärta, de är så himla sköna! Jag såg även väldigt allvarlig ut på varenda bild jag tog och på just denna hade jag på mig en annan glittrig tröja och min röda hårfärg hade utvecklas till rosa.
 
December
En dag såg jag ut så här och sen på Lucia var jag tärna i luciatåget och hade en sån där rolig klänning och massa glitter på mig. (Och här ser ni mitt sneda huvud och mina flygande armar igen).
 
Den röda färgen som blivit rosa utvecklades en en gång och blev pastellrosa. Mitt hår är ju nästan som en Pokémon, utvecklas hela tiden.
 
Hade min favoritklänning på mig på julafton och lyckades le lite smått på bilderna.
 
Sen blev håret grönt för första gången någonsin (om man ignorerar mitt lila och gröna hår som jag hade ett tag i femman). Och så helt plötsligt hade hela året gått och på nyårsafton hade jag min hängselkjol och min glittriga tröja på mig.
 
Och nu är det 2014 och som en liten sammanfattning av tillbakablickarna så kan jag säga att jag tycker att jag ändrade min klädstil lite då och då under året som passerade. Inte så mycket kanske, men lite i alla fall. Jag hade ju lite perioder med olika kläder som jag gillade men en grej hade alla mina outfits genemsamt: alla kläder var sjukt fabulösa! Ja eller inte men det är ok, vi kan ju låtsas att jag är lite fab i mina drömmar i alla fall ;)
 
Ha det fint!♥

Apple Green

Gott nytt år och glad första januari 2014!
 
Som ni såg igår så har jag en ny hårfärg. Jag färgade det grönt i månadags (fast det ser turkost ut på bilden). Färgen är av märket Directions och heter Apple Green. Jag har aldrig haft grönt hår tidigare så jag tänkte att det vore kul att testa det och jag tycker redan om färgen väldigt mycket c:
 
Har ni några förslag på hårfärg till nästa gång?♥