En så kallad utmaning

Jag blev utmanad av Lina att göra denna utmaning. Utmaningen verkar förövrigt ha en crush på talet 11 för allt handlar bara om elvor. Nu drar vi igång festen, yes!
 
Utmaningen
- Berätta 11 saker om dig själv
- Svara på 11 frågor som de du har fått utmaningen av ställt
- Man ska själv hitta på 11 frågor som den man utmanar ska svara på
- Välj 11 bloggar som har under 200 läsare per dag
- Berätta vem du har utmanat
- Man får inte utmana den man fått utmaningen av
 
11 saker om mig själv
1. Jag ska snart söka in till de gymnasium jag vill börja på och eftersom jag vill gå estetisk bild och form ska jag göra intagningsprov. Jag är sjukt spänd, förväntansfull och nervös men jag har tills i slutet av Mars på mig att göra klart de tre bilderna som ska lämnas in så det ska nog gå bra.
 
2. Min naturliga hårfärg är råttbrunt (yey fast nej) men jag har inte haft den sedan hösten -09 när jag börjde färga håret.
 
3. Jag är feminist och tycker att alla som inte är det bör fundera ett slag. Feminism handlar om jämställdhet, bryta genusnormen, ja men att man ska se män och kvinnor som jämlika. Inget annat. Att inte vara feminist betyder att man tycker att män och kvinnor ska behandlas olika just för att de har olika kön. Självklart får man ju tycka som man vill, vi har ju yttrandefrihet men jag blir i alla fall uppriktigt arg på att jag särbehandlas för att jag råkar vara en tjej, att vi lever i ett mansdominerat samhälle där män alltid är liiite bättre är kvinnor och att någon annan tror att den har rätten att bestämma hurvida jag ska sminka eller raka mig. Att krossa patriarkatet tycker jag är en bra grej.
 
4. Jag målar alltid mina naglar svarta. Ibland har jag glitternagellack över men annars så går jag konstant runt med svarta naglar. Jag är så himla svart och svår, eller hur? ;)
 
5. När jag var liten ville jag bli meteorolog eftersom jag då skulle kunna veta hur vädret skulle bli innan resten av mina vänner visste det. På så sätt trodde jag att jag skulle ha makt över dem och kunna pressa dem på information i utbyte mot att jag sa hur vädret skulle bli om två dagar. Nej nej, jag var inte alls konstig som barn.
 
6. Jag har varit vegetarian sen sjunde januari 2013, över ett år alltså. Det fungerar jättebra och det är inte alls en "börda" som vissa verkar tro. Visst, jag gillar kött väldigt mycket men jag väljer ändå att inte äta det eftersom det är miljövänligare och så vill jag inte stödja den hemska köttindustrin som finns bakom skinkbiten på mackan eller kycklingen i grytan.
 
7. Mina favoritämnen i skolan är samhällskunskap, historia, bild och musik.
 
8. Mina stortånaglar är ovanligt långa och som gjorda av stål. De skär sig igenom alla mina strumpor, strumpbxyor och skor (ok, inte mina dr martens men resten!). Jag har aldrig mött någon förutom min farmor som har såna killer-tår så jag antar att det går i släkten, jag och hon mot världen!
 
9. Jag spenderar större delen av min vakna tid med att titta på tv-serier. Mina favoritserier är Doctor Who, Sherlock, Supernatural och Glee men jag kollar även på bland annat American Horror Story, Skins, Pretty Little Liars, The Big Bang Theory, New Girl och How I Met Your Mother.
 
10. Den stad som jag tycker om mest i världen är New York. Den staden är helt fantastisk och jag var helt lyrisk när jag gick där bland skyskraporna och de gula taxibilarna när jag besökte den för fyra år sedan. Det var den enda gången i hela mitt liv som jag har varit där men jag ska absolut dit igen någon dag.
 
11. Mitt favoritband är My Chemical Romance. De betyder mest i hela världen för mig och de finns alltid där för mig när jag behöver dem.
 
11 frågor som Lina har ställt
1. Är det något du ser extra fram emot i år?
Jag ska gå på massa konserter. Jag har biljetter till Veronica Maggio, You Me At Six, Håkan Hellström och jag ska så snart som möjligt även köpa biljett till Bråvalla. Det kommer bli grymt!
 
2. Har du några husdjur?
Nej, inga alls faktiskt, möjligen lite kvalster i min säng eller dammråttor bakom den. Jag hade dock några guldfiskar när jag var liten. Fast de åt upp sina fiskägg och så dog fiskarna en efter en, lite småtragiskt kanske.
 
3. Vår eller höst?
Vår såklart! Hösten kan ju vara nice och jag fyller även år i November, men våren är tusen gånger bättre. Det blir ljusare för varje dag som går, solen skiner, snön smälter, blommor slår ut, i och med att det blir varmare kan man klä sig snyggare (jeansjacka, solglasögon, kjol, tights, converse/creepers osv) + att det inte är långt till att sommarlovet börjar och hur bra är inte det?
 
4. Har du någon favoritfrukt? I såna fall vilken?
Jag älskar den mesta frukten och favoriterna är mango, banan, passionsfrukt, hallon och jordgubbar.
 
5. Färska jordgubbar eller färska hallon?
Nej vad svår fråga men det blir nog jordgubbar. Så galet gott!
 
6. Vilken månad fyller du år i?
November. En ganska tråkig månad egentligen så det är nog det ända som gör November värt.
 
7. Vad brukar du lyssna på för slags musik?
Mest alternativ rock, pop punk, post-hardcore och så lite pop också. Några exempel på band är My Chemical Romance, Paramore, Bring Me The Horizon, Green Day, All Time Low, You Me At six, Sleeping With Sirens, Fall Out Boy, Pierce The Veil, Broder Daniel och Håkan Hellström.
 
8. Favoritfärg?
Svart, pastellila, marinblå, vinröd och såna som glittrar.
 
9. Morgon- eller kvällsmänniska?
Kväll! Allt bra händer ju på natten: man kan äta goda nattmackor med tex banan, sylt, jordnötssmör eller philadelphia ost på, man kan se på TV-serier, filosofera om livet, vara inne på tumblr osv. Bästa tiden på dygnet.
 
10. Vad vill du helst göra just nu?
Att vara på en Håkan konsert skulle ju vara rätt så nice.
 
11. Har du något drömyrke?
Inte direkt men jag vill jobba med något som påverkar människor och/eller samhället. Jag är intresserad av orättvisor i samhället, jämställdhet och gillar att hjälpa folk. Så någon blandning av det. Kanske journalist eller något sånt, det verkar kul.
 
Mina 11 frågor
1. Vilken är den bästa textraden som skrivits i musikvärldens historia?
2. Om du fick chansen att äta middag med tre människor (levande eller döda), vilka tre skulle du välja då? (Tex. musiker, skådespelare, idrottsmänniskor, forskare, you name it!)
3. Vilken färg beskriver bäst din personlighet?
4. Vilken är din genom tiderna absoluta favoritfilm? Du vet en sån som man kan alla repliker i och som man drar massa paralleller till hela tiden utan att någon annan riktigt förstår vad man pratar om.
5. Tycker du att julen eller påsken är den bästa högtiden?
6. Vilken är din favoritkroppsdel på din egna kropp?
7. Om du skulle få ett barn i framtiden och du måste välja att barnets namn antingen skulle vara Ann-Fredrik eller Sven-Gudrun, vilket namn skulle du välja då?
8. Vilken är den finaste komplimangen du någonsin fått?
9. Skulle du helst vilja kyssa en gädda eller en valross?
10. Vilken är den äckligaste maträtten? Alltså en sådan maträtt som man inte ens kan äta lite av för att vara artig utan som man helst bara vill springa ifrån.
11. Hur tror du att ditt liv ser ut om tolv och ett halvt år?
 
Jag vet inte vilka 11 personer som jag ska välja så jag utmanar istället alla som tycker att mango är godare än kiwi (skriv gärna om ni gör utmaningen, jag vill ju veta vad ni svarat på mina frågor)♥
 

Kommentarer
Emma

Hihi jag tycker att mango är godare än kiwi så jag gör utmaningen!

2014-01-10 | 08:59:05
Bloggadress: http://glittrigamoln.blogg.se
Maja

Feminism yaay

2014-01-10 | 17:03:40
Bloggadress: http://bjorsne.blogg.se
Emelie

Så kul att läsa! :D

2014-01-12 | 19:28:19
Bloggadress: http://ewelies.blogg.se

Kommentera inlägget här

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)

Blogg

Kommentar

Trackback