Längtan efter sommaren

 
Nothing matters
Bla. New Look / Monki / Creepers / Topshop / H&M / Etsy / Rockhouse
 
Våren har ju kommit nu med massa blommor och så men alltså jag skulle ändå vilja ha lite mer värme. Jag vill kunna gå klädd i liknande kläder som de här ovan utan att frysa. Men men, det är ju i alla fall sommartid nu och imorgon är det första April så det är ju alltid två lite större steg mot sommaren.
 
Ha en fortsatt fin kväll!♥

Tänk vad man kan hitta när man inte letar

För någon dag sedan var jag nere i förrådet här hemma för att leta fram grejer. Vårt förråd är sjukt stökigt och det står massa lådor staplade på varandra och om man inte vet exakt var det man leter efter ligger så hittar man det inte. När jag stod där och letade efter mina grejer, som jag förövrigt inte hittade, så fick jag syn två jackor som hängde på väggen. 
 
 
Tydligen sydde min mamma dessa jackor för 20-30 nånting år sedan och jag tycker att de är helt fantastiska. Jag har velat ha liknande jackor ganska länge nu men sånna är ju så himla dyra så det har inte blivit av att jag köpt någon, och det var ju tur för ni slipper jag ju göra det ;) 
 
Ha en fortsatt fin söndag!♥

Skydd mot det onda ögat

För ett tag sen fick jag den stora pärlan med ögon på av min mamma så då passade jag på att göra ett armband med den (what a surprise!). 
 
Hon berättade för mig att symbolen med ögat tydligen är ett skydd mot det "Onda ögat". Jag vet inte riktigt vad det innebär men jag läste att det betyder något i stil med en blick som de som vill dig ont ger dig. Den blicken är ungefär som en negativ kraft, men denna symbol skyddar alltså en mot det. Så det känns ju bra att jag nu är säker från det onda ögat.
 
Jag kanske har fattat allt med den här symbolen fel så om nån vet hur det är kan väl den skriva det i en kommentar?♥

Violet & Lagoon Blue

Nu har jag äntligen en ny hårfärg. Den förra hade jag i nästan tre månader så jag kände att det verkligen var på tiden att fixa något nytt och så här blev alltså resultatet ↑
 
Jag hade i både Directions Lagoon Blue och Directions Violet för att få denna blandning. Egentligen har håret mer inslag av blått i sig på riktigt, men ni vet ju hur kameror är, fångar aldrig riktigt till 100% det man vill att de ska.
 
Vad tycker ni att jag ska färga nästa gång?♥
 

Jeansjackan

 
 
Åh tack så mycket! Jackan fick jag i födelsedagspresent för ungefär ett år sedan och den är köpt på Beyond Retro. Liknande jackor säljs fortfarande där eftersom det är en vintage/second hand affär men förutom där så kan jag tänka mig att andra second hand/vintage webshopar och affärer säljer liknande baggy jeansjackor :)
 
Ha det fint!♥

Bildproverna

Hejhej! Sorry sorry för att jag inte skrivit på länge men mitt liv har under den senaste tiden bestått av: uppsatser, vattenfärger, prov, blyertspennor, inlämningar och stress.  
 
Nu är jag dock inte lika stressad längre för i onsdags lämnade jag in bildproverna som jag skrev om i det här inlägget. Jag blev klar med alla bilder på måndagen två dagar innan de skulle lämnas in och jag var jätteorolig för att jag inte skulle bli klar i tid, men som tur var så blev jag ju det.
 
 
De bilder jag målade var ett självporträtt i akvarell, en frukostbild i blyerts och en tolkning av Myten om Ariadne i akvarell. Jag blev väldigt nöjd med bilderna och jag hoppas innerligt att de lärare som bedömde dem också gillade dem. Om jag får bra poäng på dessa så kommer jag förhoppningsvis att komma in på bild och form linjen på de gymnaisum jag vill gå på. Tyvärr är det dock ungefär en månad kvar innan jag får reda på poängen, hur ska jag orka vänta?
 
Vad läser/läste/vill ni läsa på gymnasiet?♥

Fettisdagen

Hejhej! Idag är det en av de bästa dagarna på året, dvs fettisdagen/semeldagen.
 
Personligen så älskar jag semlor, tycker att det är så galet gott! Jag kör alltid på mandelmassa och grädde men jag känner folk som är lite mer nytänkande och för ett tag sen hörde jag om någon som hade nutella i semlan. Det låter hur gott som helst så jag funderar på att prova det nån gång :D
 
 
Trots detta fina påhitt med att man ska äta semlor denna dag så är det något som jag varje år stör mig på, nämligen om man ska säga fet-tisdagen eller fettis-dagen. För alla säger olika så vad är mest rätt? Jag försöker alltid undvika de awkward stunderna när folk säger att man säger fel genom att istället säga semeldagen. Men det står ju faktiskt fettisdagen i kalendern så hur är det tänkt att man ska betona det? Alltså egentligen är det här ju världens fånigaste sak att störa sig på men jag kan liksom inte rå för det. Hur säger ni?
 
Jag ska fundera vidare så kan ni under tiden äta en massa semlor och njuta av dagen!♥