När jag kom ut

Min så kallade "utgång ur garderoben" var lite speciell och inte riktigt som folk tänker sig att det sker. Jag vet knappt själv riktigt hur det skedde. Men jag kan försöka berätta ändå.
 
Jag har länge tänkt att man blir kär i en person och inte ett kön. På grund av detta har jag varit försiktig med att säga saker som "Min blivande pojkvän", utan istället sagt "Min blivande partner", för man vet ju aldrig vad som händer i framtiden. Mitt tänkande ledde till att jag inte kunde sätta in mig själv i facken bi, homo eller hetro, för jag hade ju aldrig varit kär i en tjej och bara haft små crushar på killar (eller manliga musiker och skådespelare är väl mer rätt). Så vad är man då? Jag ville kunna säga vilken sexuell läggning jag hade och gick nästan runt och väntade på att jag skulle bli kär i en tjej så att jag skulle kunna säga att jag var bi och ha "bevis" för det. 
 
Så det här med att "komma ut" har jag alltid tyckt varit udda eftersom jag inte tycker att det som aviker från hetronormen varken är fel eller märkligt. Jag tänkte att jag inte behövde komma ut, utan om någon frågade så skulle jag säga att jag inte brydde mig om kön och att jag skulle kunna bli kär i en tjej. Detta var dock lite jobbigt eftersom det fanns människor som frågade mig och killar och pojkvänner, alltså de som antog att jag var straight. Så istället för att kasta mig ut ur garadroben, så jag sneakade mig stolt ut.
 
Det började med att min syrra kom ut, och det gick ju riktigt bra för henne. Hon samlade mod till sig och sa det till mamma och sen till mig och sen sa mamma det till pappa. Ingen reagerade dåligt utan alla var okej med det och tyckte det var bra att hon visade vem hon var. Vi alla tänkte att det inte spelade någon roll vilket kön personen man blir kär i har. 
 
Något år efter att min syster blev öppen om att hon var bi (och fått så bra respons) samt att jag tillslut blev kär i en tjej tänkte jag att det nog att det var dags att säga det. Folk ska inte bara anta att alla är hetro för att det är normen. Så jag pratade med min syster om att jag var kär och då sa jag att det var en tjej. Och hon var okej med det, vilken överraskning eller hur? ;) Detta ledde till att vi tillsammans gjorde så att jag kom ut till mina föräldrar.
 
Men hur fick mina föräldrar reda på det då? Jag sa det inte dirket till dem, utan jag pratade helt enkelt bara öppet om det. Jag och min syrra pratade om tjejer och sa grejer till varandra som till exempel: "Du är så jävla gay" och då svarade den andra: "I know, right, I'm gayest of them all" om någon gjorde något "sassy". Jag pratade extra mycket om hbtq-rättigheter samt om mina framtida partners/flickvänner, såg på filmer med lesbiska par osv. De förstod alltså utan att jag behövde säga det, och de sa inget till mig eftersom de visste att jag visste att de var okej med det. 
 
Det var min historia. Inte riktigt som många föreställer sig att folk ska komma ut, men så gjorde jag i alla fall :) ♥

Soliga onsdagen

Shorts, Beyond Retro / Linne, Topshop / Kofta, Monki / Halsband, Kawaii Parade / Skärp, Monki
 
Såhär (+ en jacka) gick jag klädd idag när jag var med Joakim i stan. Vi hade inte träffat varandra på något som kändes som evigheter så det var väldigt kul att ses igen. Under dagen så var vi på Fotografiska museet och analyserade intressanta fotografier, vi fikade på ett café jag aldrig tidigare varit på och så gick vi runt i staden i den härliga vårsolen. Det var riktigt nice!
 
Vad har ni haft för er idag?♥

Äntligen vår

Spring time
 
Bla. Monki / Weekday / Converse / Ebay
 
Idag är det superfint väder så om man lägger till ett par strumpbyxor kan man gå runt i kläderna i kollaget här ovan. Hur nice är inte det?
 
Och på tal om fint väder, jag har hört att körbärsblommorna har börjat blomma i Kungsträdgården och när det händer vet man att det inte långt kvar till sommaren (som jag har väntat!). Så på grund av detta hade jag därför tänkt att lite senare idag åka in till stan och kolla på blommorna och kanske äta lite glass. Man måste ju passa på nu när det är så fint!
 
Vad ska ni göra idag?♥
 
 

Ny magtröja och två halsband från Kawaii Parade

För några dagar sedan köpte jag dessa grejer ↓
 
 
Jag blev kär i magtröjan så fort jag såg den på Topshop och jag var bara tvungen att köpa den. Jag faller så himla lätt för magtröjor att det nästan är lite läskigt, men det är ju så himla fint!
 
De två halsbanden (Som för övrigt är dödsrelikerna och David Tennant) köpte jag av Nikee på en loppis som hon sålde sina egengjorda smycken på. Hon gör så fantastiskt fina grejer! Om ni vill se mer smycken/accessoarer som hon har gjort kan ni gå in på kawaiiparade.storenvy.com och titta/köpa c:
 
Ha en fortsatt fin dag!♥

Påsklov!

Igår fick jag påsklov så nu kommer jag att ha en vecka av välbehövd ledighet. Men inte nog med att det snart är påsk (dvs massa påskmust och godis) utan idag är det också superfint väder för första gången på ett ganska bra tag. Härligt!
 
På lovet har jag inte så mycket mer planerat än att träffa lite kompisar, sova, se på serier och plugga. Det sistnämnda skulle jag gärna vilja slippa men måste man så måste man, eller hur?
 
Vad har ni för planer till lovet?♥

Bloppis på Instagram

 
Jag säljer en liten bit av min garderob som jag inte längre använder på Instagramkontot Regnigvinterbloppis. Alla kläder är i bra skick, nytvättade och kostar mellan 50 - 80 kronor. Som det står i beskrivningen så kan jag både möta upp i Stockholm och lämna kläderna till dig, alternativt skicka dem på posten om du betalar frakten.
 
Kommentera bilden på instagram eller kika mig @RegnigVinter om du vill köpa något.
 
Klicka här för att komma till bloppisen!♥

Torsdagslista

Hur såg du ut för exakt ett år sen?
(För ett år och fem dagar sedan) 
 
När kände du dig riktigt nöjd med dig själv senast?
Idag när jag fick reda på att jag fick 16 av 20 poäng på mitt bildintagningsprov till gymnasiet. Det verkar som att jag nästan helt säkert kommer att komma in på mitt förstahandsval :D
 
Har du gjort något på sistone som du inte gjort förr?
Förra veckan tävlade jag och några kompisar om hur många Mariekex vi kunde vända i munnen utan att använda händerna. Jag klarade bara ett (några klarade tre stycken!) men jag är glad ändå.
 
Vad stör dig just nu?
Att mitt internet slutar fungera varannan minut. Helt plötsligt så tystnar musiken i 15 sekunder och sen börjar det låta igen. Galet irriterande.
 
Vad åt du till middag igår?
Falafel med ris, tomatsås och sallad. Supergott yes yes!
 
Vad köpte du senast?
En chailatte för alltså helt ärligt så är kaffe till för mesar och chaite för hårdingar.
 
Något du bör ta tag i
Mina läxor, någon förvånad? Nästa vecka ska jag lämna in en NO uppsats som jag inte börjat med, jag har geografi prov om en vecka på pricken och nationella prov i biologi + att jag måste skriva ett tal i svenskan. Hejdå fritid.
 
Ett citat som passar dig
 
En besatthet
Torkade fikon och Pretty little liars, det är liksom livet.
 
Listan är tagen från Sandra

Inspiration i vår

 
Detta är lite av min klädinspiration i vår: pastellfärgat hår, chokers, ringar, girlpower pepp, blommor, silversmycken, platsåskor, hängselbyxor, målade naglar, högmidjat och små detaljer i form av mönster, texter och symboler.
 
Ha en fortsatt fin och solig onsdag!♥

Riots not diets

Jag kände att jag behövde sprida lite mer girlpower pepp i detta samhälle med alla sjuka skönhetsideal så därför broderade jag detta och satte fast på min ryggsäck ↓
 
 
Vi lever i en värld där size 0 är det enda som betyder något. Tjejer och killar strävar efter "perfekta kroppar" som inte existerar för att bli accepterade och ses som "snygga" av samhällets normer. Folk svälter sig själva för att platsa inom facket "vacker" och "smal", och detta till priset av att deras fysiska och mentala hälsa rasar.
 
För den här världen och det här samhället och dess skönhetsideal, det hjärntvättar oss. Det får oss att tro att vi inte räcker till om vi inte är det som samhället ser som perfekt. Det får oss att tro att vi inte är värda någonting och att vi inte är vackra om vi inte är size 0.
 
Men allt det där är bara hjärntvätt och lögner för vi räcker ju till och vi är vackra. Så jävla vackra. Precis som de smala, runda, korta och långa människor vi är. Så låt inte samhället förstöra oss med våra vackra hjärnor och fina kroppar. Vi är starka och vi ska krossa samhällets skönhetsnormer. Vi ska visa världen att fan vad vi är perfekta precis så som vi är.
 
Riots not diets, kom ihåg det!♥